bener

Duhovna obnova za krizmanike Ogulinskog i Slunjskog dekanata

duhovna obnova za krizamnike(Ogulin - Slunj, 28.10.2018.) - U subotu 27. i u nedjelju 28. listopada u župama Slunj i Ogulin održane su cjelodnevne duhovne obnove za krizmanike s prostora dekanata u organizaciji biskupijskog povjerenika za mlade vlč. Josipa Šimatovića i don Mihovila Kurkuta SDB uz više animatora za mlade iz Rijeke, Zagreba i Splita. Riječ je o planu Gospićko-senjske biskupije da se krizmanici što bolje pripreme za sakrament vjerničke zrelosti, jer je praksa pokazala da se mladi nakon krizmanja udaljuju od Crkve.

Continue Reading

Ispis E-mail

Mladi duhovnim sadržajima uoči Svih Svetih

gs holywin 2017(Gospić, 31.10.2017.) - Mladi gospićke katedralne župe Navještenja BDM već nekoliko godina organiziraju Holywin, večernji duhovni sadržaj uoči svetkovine Svih svetih. Duhovni program Holywin započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Mišel Grgurić, biskupov tajnik. Nakon svete mise vjernici, a posebno mladi i ovogodišnji krizmanici, okupili su se u dvorani Biskupijskog caritasa gdje su gledali dokumentarni film o životu i djelovanju velike svetice naših dana, sv. Majke Tereze iz Kalkute. Nakon filma, duhovni program nastavljen je u Katedrali euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Mišel Grgurić, a pjesmom i molitvama animirali su krizmanici predvođeni svojim animatorima. Za vrijeme euharistijskog klanjanja svećenici su bili na raspolaganju vjernicima da se pomire s Bogom u sakramentu svete ispovijedi. Na euharistijskom klanjanju vjernicima se pridružio i biskup mons. Zdenko Križić, koji je kao mjesni pastir dao potporu vjernicima da ustraju na životnom putu svetosti.

Ispis E-mail

Križari prisegnuli na blagdan svog zaštitnika bl. Ivana Merza

og prisega krizara(Ogulin, 10.5.2015.) - U nedjelju 10. svibnja na blagdan bl. Ivana Merza a ujedno i Majčin dan na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Križa u Ogulinu svečano križarsko obećanje dalo je četvero novih križara u križarskom društvu Dragutin Kukalj iz Ogulina. Misu je predslavio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović a tijek prisege je održao izaslanik predsjednika Središnjeg križarskog vodstva Darija Burjana, Matej Masjan , referent za organizaciju pri SKV-u. Među brojnim vjernicima našlo se dosta nekadašnjih križara kao i roditelja današnjih križara.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice