bener
  • Naslovnica

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Pepelnica 2019

(Gospić, 6. ožujka 2019.) Na Čistu srijedu ili Pepelnicu, 6. ožujka 2019. u našoj gospićkoj katedrali sv. misu i obred pepeljenja navečer u 18,00 sati predvodio je biskup mons. Zdenko Križić.  Koncelebrirali su biskup u miru mons. dr. Mile Bogović, kancelar biskupije i tajnik preč. Mišel Grgurić, domaći župnik  preč. Mario Vazgeč, a asistirao  je đakon Mario Kralj. Pjevao je katedralni zbor uz orguljsku pratnju  Franje Puškarića. Katedrala je bila ispunjena vjernicima među kojima su se isticali vjeroučenici osnovnih i srednjih škola.

Biskup Križić je na početku svoje propovijedi analizirao riječ Božju iz današnjih prigodnih čitanja, kako slijedi:

Continue Reading

Ispis E-mail

Proljetna sjednica dekana

Dekani gospicDanas je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić sazvao dekane na sjednicu u Gospić u 10 sati. Odazvalo se svih šest dekana. Sjednici je prisustvovao i biskupijski kancelar preč. Mišel Grgurić. Nakon uobičajenih pozdrava i molitve biskup mons. Križić otvorio je sjednicu na kojoj je glavna točka: Pripreme za biskupijsko hodočašće bl. A. Stepincu u zagrebačku katedralu i Krašić. Biskup je želio čuti sugestije dekana.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskupijski Caritas obilježio Dan života u Gospiću i Ogulinu

og dan zivota i bisk. caritas(Gospić - Ogulin, 2.2.2019.) - Djelatnici Caritasa Gospićko-senjske biskupije tradicionalno su u prvoj nedjelji veljače kada se obilježava Dan života pohodili porodne odjele Općih bolnica na prostoru Gospićko-senjske biskupije, u Gospiću i Ogulinu. U jutarnjim satima djelatnici Caritasa na čelu s tajnicom biskupijskog Caritasa Katom Matanić posjetili su porodni odjel Opće bolnice Gospić a nakon toga isti odjel Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proslava sv. Vlaha u Stonu

ston vlaho 2(Ston, 3.2.2019.) - Svetog Vlaha, svog nebeskog zaštitnika, proslavili su u subotu, 2. veljače i nedjelju, 3. veljače vjernici Stona, a misna slavlja predvodio je umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Na Svijećnicu je bila procesija kroz Ston u kojoj su svećenici i vjernici s barjakom sv. Vlaha išli do crkve Imena Isusova gdje je preuzet barjak Presvetog Oltarskog Sakramenta. Po povratku ispred svečeve crkve u Stonu slijedilo je svečano otvaranje Feste uz sudjelovanje župnika i stonskog dekana don Miljenka Babaića te ovogodišnjih stonskih festanjula Lukše Rozića i Nikše Gate.

Continue Reading

Ispis E-mail

Slušati i motriti Boga i biti Njegovi svjedoci u svijetu

svijecnica 1(Gospić, 1.2.2019.) - Redovnici i redovnice koji djeluju u Gospićko-senjskoj biskupiji obilježili su, zbog pastoralnih razloga, Dan posvećenog života u petak, 1. veljače 2019. U dvorani biskupije biskup mons. Zdenko Križić održao je u 16,30 sati predavanje na temu: „Od redovničkog života do evanđeoskog života“. U gospićkoj katedrali predvodio je u 18,00 sati misno slavlje u kojem su, uz redovnike, koncelebrirali biskup u miru mons. Mile Bogović, domaći župnik preč. Mario Vazgeč i ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević, asistirali su đakoni i sjemeništarac, a pjevanje je uzveličao katedralni zbor pod vodstvom Franje Puškarića. Katedralu su ispunili, uz starije vjernike, djeca i mladi.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice