bener

Blagovijest u svetištu Gospe od Čudesa

Blagdan Blagovijesti ili kako ga lokalni vjernici po tradiciji zovu Druga svetica svečano je proslavljen u ponedjeljak 25. Ožujka u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama koje ove godine slavi 560. obljetnicu od  bule pape Pia XI. ovom svetištu kome se na marijanske blagdane vjernicima nudi oprost grijeha. Misno slavlje predslavio je subsidijar nacionalnog marijanskog svetišta Marije Bistrice vlč. Dragutin Kučan   u suslavlju čuvara svetišta popa Antu Luketića i više svećenika Ogulinskog dekanata. Misu je liturgijskom glazbom animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Mihaela Peca.

Continue Reading

Ispis E-mail

Josipovo proslavljeno u Josipdolu

Župa Josipdol u Ogulinskom dekanatu svečano je u utorak 19. Ooujka proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa, kao i Dan istoimene općine. Središnju misu u 11 sati predslavio je fra Mirko Gregov TOR, iz samostana sv. Franje Asiškog u Ogulinu, ujedno i bolnički kapelan. Uz mjesnog župnika Petra Šporčića i ogulinskog dekana i župnika Zagorja i Cerovnika dr. Željka Blagusa,  suslavili su svi svećenici Ogulinskog dekanata, njih devetero.  Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom Ivanke Gašparović i uz orguljsku pratnju Marice Rendulić. Župnik Šporčić pozdravio je na početku brojne hodočasnike iz većine susjednih župa Ogulinskog dekanata,  među kojima su bili saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenicom Ivanom Salopek Šumonjom,   kao i više načelnika susjednih općina  na čelu s načelnikom općine Josipdol Zlatkom Mihaljevićem. Bilo je tu i predstavnika DVD-a Josipdol, LD Srnjak iz Josipdola kao i više udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Ogulinskog kraja.

Continue Reading

Ispis E-mail

Ogulinci najbolji na vjeronaučnoj olimpijadi

Ika udbina prva osn. skola ogulin

 

U ponedjeljak 4. ožujka održana je u osnovnoj školi Kralja Tomislava na Udbini  vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije na temu „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“.Nastupilo je 20 ekipa iz osnovnih škola  te šest srednjoškolskih ekipa s ukupno 104 natjecatelja uz 26 mentora. Molitveni uvod održala je na početku voditeljica stručnog vijeća za  vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Ivona Rendulić, nakon čega su učenici škole održali kraći umjetnički program.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proslava suzaštitnika sv. Valentina u Josipdolu

Ika josipdol sv valentin Čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i dekan udbinski vlč. Josip Šimatović predslavio je u četvrtak 13. veljače blagdan suzaštitnika župe Josipdol, sv. Valentina.  U nazočnosti brojnih vjernika i hodočasnika iz župa Ogulinskog dekanata suslavili su uz domaćeg župnika Petra Šporčića, ogulinski dekan i župnik Zagorja i Modruša dr. Željko Blagus i svećenici Ogulinskog dekanata.

Continue Reading

Ispis E-mail

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije Mlada ogulinska doktorica dentalne medicine Danira Štimac svoj prvi godišnji odmor odlučila je provesti prošle godine u Tanzaniji u okviru misijeKisongo kod don Velimira Tomića koji tamo već više godina pomaže mjesnom stanovništvu i gradi crkvu i dječji vrtić.

Danira je došla u Tanzaniju s prvenstvenom željom da upozna mlade, pomogne im u dentalnoj i zdravstvenoj skrbi, da shvati njihove potrebe i najnužnija sredstva kojima im se može olakšati težak život u velikom siromaštvu, slabog obrazovanja i zdravstvene zaštite. Nakon dvotjednog druženja s ljudima u KisonguDaniraje odabrala 14-godišnju djevojčicu Prisku za koju se obvezala da će ju školovati za učiteljicu a obvezala se da će u Ogulinu pronaći donatore za školovanje 20 najsiromašnije djece (školarina, hrana i odjeća), kojima za jednu godinu školovanja treba oko 200 Eura  Ono što je obećala, Danira je i ostvarila.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskup Križić predslavio Stepinčevo u blaženikovoj župi u Ogulinu

Biskup Križić predslavio Stepinčevo u blaženikovoj župi u Ogulinu     Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je u nedjelju 10. veljače Stepinčevo, patron župe bl. A. Stepinca u Ogulinu koji se proslavio po 18. puta, odnosno deseti puta u novoj župnoj crkvi posvećenoj hrvatskom blaženiku. Suslavili su mjesni župnik fra Petar Grubišić, biskupov tajnik Mišel Grgurić kao i subraća franjevci trećoredci, fra Marko Vrgoč, fra Marko Neretljak, fra Rafo Lukarić i fra Mirko Gregov, dok je glazbom misu animirao župni zbor pod vodstvom Sanija Franecetića.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice