bener

Udbina

Stepinčevo u Donjem Lapcu

Stepinčevo u Donjem Lapcu

Po prvi puta je u najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije svečano proslavljen blagdan Stepinčeva kojeg je predslavio rektor sjemeništa Zmajević u Zadru i ravnatelj katoličke osnovne škole Iva Mašine don Roland Jelić. Suslavio je mjesni župnik Donjeg Lapaca, Zavalja i Boričevca Dino Rupčić.

U svojoj propovijedi don Roland je poručio: „Večeras nas je okupio u ovoj crkvi sv. Ivana Pavla II. svijetli uzor kršćanskog života,  blaženi Alojzije Stepinac. S ponosom ovdje pred nama stoji njegov lik ponavljajući ove dvije riječi iz svoje oporuke :"Predragi, ljubite se međusobno! Bratski se ljubite! Budite jedne ovce:jedna duša!" Ove njegove riječi neka uvijek odzvanjaju u našim ušima. Uvijek u svom životu ljubimo Domovinu onako kako je to on činio. S potpunim predanjem u Božje ruke, kako je glasilo blaženikovo biskupsko geslo„U tebe se uzdam Gospodine“neka bude poticaj svima nama i da je sve s Bogom moguće. Stavimo u Božje ruke naše probleme,obitelji i sve ono što nosimo sa sobom kroz život. Blaženi Alojzije Stepinče ,moli za nas i zagovaraj nas kod Boga,“ zaključio je prpovijednik don Roland Jelić.

Na svetoj misi, uz ministrante župe Donji Lapac, kod oltara su posluživali i sjemeništarci Gospićko-senjske biskupije Mihael Tomić, Marcel Subašić i Marko Butković.

Tekst i snimka (dio s mise u župnoj crkvi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu) Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice